Didot Design

Al sinds 1989 ben ik, Cora de Roon, als grafisch ontwerper werkzaam als kleine zelfstandige in Rotterdam. Sinds die tijd bestaat ook mijn bedrijfsnaam 'Didot Design'. De afgelopen periode heb ik voor veel verschillende opdrachtgevers kunnen werken. Met mijn onlangs aangepaste huisstijl wil ik een nieuwe koers gaan varen in mijn bedrijf. Met de 'plus' als element wil ik de meerwaarde aanduiden van Didot Design. Mijn ervaring en talent wil ik graag inzetten voor nieuwe opdrachten. Deze meerwaarde is wellicht samen te vatten in de volgende items.

Ervaring

Cora de Roon is in 1989 afgestudeerd van de Akademie van Beelden Kunsten(Willem de Kooning), visuele communicatie te Rotterdam. Mijn afstudeerthema was 'Poetry International Rotterdam'. Daarnaast was fotografie mijn specialisatie en heb ik een serie portretten gemaakt van éénege tweelingen in de leeftijd van 1 tot 80 jaar. Vanaf die tijd heb ik mijn ervaring opgebouwd.

Passie

Ik heb passie voor mijn werk. Deze passie is gaandeweg alleen maar verdiept en completer geworden. De 21 jaar ervaring en betrokkenheid bij het grafische vak en bij opdrachtgevers getuigen daarvan. Ik werk graag aan opdrachten die in de vormgeving een bijzondere uitdaging vragen. De gelaagdheid en diepgang maken de opdrachten boeiend. Ik wil mij dan ook o.a. focussen op het uitvoeren van opdrachten zoals jubileum- en/of bijzondere uitgaven. Kunst, cultuur, architectuur, onderwijs, welzijn maar ook persoonlijke geschiedenissen boeien mij zéér.

Eigenwijs

Ik onderscheid me door een eigen stijl. Het ontwerp moet zowel verrassend als passend zijn voor de opdrachtgever. Een bepaalde mate van vrijheid is hierbij belangrijk. Dat levert eigenwijze en persoonlijke ontwerpen op.

Fris, helder en kleurrijk

Dit zijn wel de meest kenmerkende opmerkingen die ik krijg over mijn ontwerpen. Ik ben een puzzelaar in de typografie. Zoek naar helderheid en schoonheid. Frisse, gewaagde kleuren geven body en ondersteunen het ontwerp.

Schoonheid

Ik kan lyrisch worden van een mooi ontwerp. Dat betekent niet gewoon mooi. Nee, ik voel me er goed bij. Het vrolijkt me op. Dat geldt niet alleen voor grafisch ontwerpen. Mijn omgeving moet er ook goed uitzien. Ik eet graag in een goed restaurant. Kijk graag naar mooie gebouwen. Ben graag in de natuur. Kortom ik hou van de mooie en goede zaken van het leven.

Hoge eisen

Ik ga voor het beste. Perfectionistisch als ik ben, stel ik hoge eisen aan het ontwerp en de uitwerking hiervan. Dat uit zich in goede samenwerkingen met drukkers en derden. Dat biedt vertrouwen in het proces. En daar waar de kennis ophoudt, wordt steeds gezocht naar nieuwe kennis of samenwerking.

Klein in soort, groots in aanpak

Didot is een eenmanszaak en werkt voor groot en klein. De ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan bij de Hogeschool Rotterdam tijdens de ontwikkeling, de productiebegeleiding van de voltijd- en deeltijdbrochures, evenals de restyling van de huisstijl was leerzaam. Ik schuw de grote klussen dus niet. Kan hiervoor met verschillende disciplines samenwerken en een team samenstellen.

Luisteraar

Ik ben een mens van weinig woorden, meer een luisteraar, misschien wellicht wat te bescheiden. Ik laat liever mijn ontwerpen voor zich spreken. Toch als het om het ontwerpproces gaat en om zaken helder op tafel te krijgen, sta ik op mijn punten. Prikkelen, vragen helder stellen is een sport voor mij.

Inspirator

Mensen warm maken voor het nut en de schoonheid van het vak, is zeker een passie van mij. Elke opdracht(of elk ontwerptraject) is voor mij een intensief en inspirerend proces. Dat wordt zéér gewaardeerd. Daarin mag best een robbertje gevochten worden.

 

What's in a name

Didot Design, Cora de Roon, in Rotterdam ontwerpt o.a. folders, logo's, huisstijlen, boeken, kaarten, affiches, tijdschriften, jubileumuitgaven en kunstboeken. Ze heeft een bijzondere interesse voor kunst, cultuur, onderwijs, de oude wijken in Rotterdam, persoonlijke verhalen van mensen en de toepassing van typografie in interieurs. Inhoud verbinden met een grafische vormen is voor haar één van de leukste uitdagingen.

Lees verder

G overlay