Passie

Eén van mijn passies is handboekbinden. Op een gegeven moment kreeg ik sterk de behoefte om heel concreet weer met mijn handen aan de slag te gaan. Werken achter de computer bepaalt je steeds tot één en dezelfde houding. En tijdens dit handwerk komen de mooiste ideeën boven. Daarbij vind ik de verwijzing naar het oude ambacht mooi. Ik kan me geen wereld zonder boeken voorstellen. Een belangrijk onderdeel van het grafische verwerkingsproces is natuurlijk ook de verschillende bindwijzen. Deze gebeuren doorgaans machinaal. Er zijn echter talloze mogelijkheden voor bindingen.
Mijn laatste masterclass bij http://www.hexspoor.nl/binderij/hexspoorbinderij.htm liet dat weer zien. Zij zijn heel inventief in het zoeken naar oplossingen die ook budgettair interessant zijn. Bijvoorbeeld met het wisselen in aantal pagina's per katern.

Japanse binding

Fotoalbum

fotoalbumfotoalbum

Japanse binding met hergebruik van tijdschriften

 

Japanse bindwijze

Jacobsladder

jacobsladder

jacobsladder

What's in a name

Didot Design, Cora de Roon, in Rotterdam ontwerpt o.a. folders, logo's, huisstijlen, boeken, kaarten, affiches, tijdschriften, jubileumuitgaven en kunstboeken. Ze heeft een bijzondere interesse voor kunst, cultuur, onderwijs, de oude wijken in Rotterdam, persoonlijke verhalen van mensen en de toepassing van typografie in interieurs. Inhoud verbinden met een grafische vormen is voor haar één van de leukste uitdagingen.

Lees verder

G overlay