Soms krijg je een unieke kans en komen twee passies samen. Vormgeving en ThingsToRemember. Dit boek is tot stand gekomen door de inspanning van de naaste familie, kinderen en kleinkinderen. De mooie verhalen zijn geschreven door de kinderen van het echtpaar van der Gaast. Geillustreerd door Thom Jansen, een kleinkind en ik kreeg de kans om met dit materiaal de vormgeving te doen. Dat het boek ook een link heeft met deze tijd, met het thema eenzaamheid en hoe samen eten daar bij kan helpen, maakt het wel bijzonder. Op de cover staat het als volgt vernoemd:
New York, Juni 1964… Jeltje Cnossen? Gaastmeer? Een Friezin van om de hoek, hier in New york, wauw! Piet laat zijn gereedschap vallen. Hij wast zijn handen en haalt ze snel door zijn haar. Hij voelt een vreemde spanning. Jeltje Cnossen… Piet volgt zijn collega het restaurant in en heeft het drietalal snel in het vizier. “Hi, ik ben Piet van der Gaast”, en hij steekt zijn hand uit…
Drie maanden later lopen Piet en Jeltje als echtpaar het stadhuis in Sneek uit. Hun verhaal is het liefdesverhaal van twee jonge avontuurlijke Friezen, een ‘love story’ dat zich afspeelt op twee continenten.
En tenslotte is het een verhaal met gerechten en recepten omdat waar samen gekookt en gegeten wordt, verhalen op tafel komen en eenzaamheid wordt verdreven. Liefde gaat tenslotte door de maag!

   

What's in a name

Didot Design, Cora de Roon, in Rotterdam ontwerpt o.a. folders, logo's, huisstijlen, boeken, kaarten, affiches, tijdschriften, jubileumuitgaven en kunstboeken. Ze heeft een bijzondere interesse voor kunst, cultuur, onderwijs, de oude wijken in Rotterdam, persoonlijke verhalen van mensen en de toepassing van typografie in interieurs. Inhoud verbinden met een grafische vormen is voor haar één van de leukste uitdagingen.

Lees verder

G overlay